mai bine opriți-vă pentru reconfigurarea traseului


Opriți-vă creștinilor, opriți-vă...

Publicat in data de: 16 iulie 2017

Biserica Ekklesia Oradea

Decât să mergeți așa.... mai bine opriți-vă pentru reconfigurarea traseului.

Opriți-vă creștinilor, opriți-vă... Dumnezeu vă cere inima, voi îi dați doar poverile, Dumnezeu vă cere calitate, voi dați doar activitate!

Opriți-vă soților și priviți-vă soțiile în ochi, sunt frământate de griji, sleite de frici și lipsite de preoția voastră!

Opriți-vă soțiilor și faceți-vă timp să strângeți în palmele voastre mâinile trudite ale soților voștri.

Opriți-vă televizoarele, care sting duhurile voastre, decuplați televizoarele ca să vă  cuplați inimile cu Isus. Dumnezeu ne cere timp de părtășie în vreme ce ecranele negre își scurg veninul în casele voastre. Orice timp cu televizorul pornit înseamnă un timp de părtășie irosit. Dacă spui că nu ai timp pt părtășie, ai dreptate, el nu există niciodată, trebuie creat!

Opriți-vă în a mai face evangheliștii, proorocii și predicatorii celebri, avem puțini și uscați din pricină că i-ați amorțit cu euro/dolari făcându-i să schimbe în timp chemarea cu meseria. Opriți-vă pompele de umflare înfipte în eul lor, dependenți de invitații și faimă.

Opriți-va frați din diaspora să vă împăcați conștiințele prin faptul că duceți vedete sfinte să vă resusciteze bisericile pline cu oameni amorțiți cu iubirea de bani. Aveți între voi oameni mult mai unși decât invitații voștrii de onoare.

Opriți-vă frați slujitori dacă sunteți atât de solicitați încât vă alegeți textul din care veți predica înainte cu 5 minute de a începe "programul". Opriți-vă frați predicatori dacă din nou veți spune aceeași predică schimbând doar titlul.

Opriți-vă predicatorilor dacă sunteți dependenți de aceeași schiță de predică făcută în urmă cu ani de zile. Opriți-vă dacă mereu repetați ceea ce au zis alții, însușindu-vă ideile doar. Opriți-vă dacă sunteți uscați ca esofagul unei cămile, părăsiți de ungerea sfântă și plini de becalisme reci.

Opriți-vă!

Opriți-vă tinerilor din hora nebună a hormonilor care vă țin dependenți de aprecieri și vă fac să dormiți la 4 dimineața cu telefonul sudat de mână.

Opriți-vă tinerilor să mai credeți că greșelile din tinerețe vor rămîne doar niște amintiri prăfuite în beciul întunecat al trecutului vostru. În viață odată și odată trebuie să ne plătim facturile până la ultimul bănuț.

Opriți-vă tinerilor să mai credeți că prietenul/prietena  apăruți de 2 săptămâni pe radarul vieții voastre vă iubesc mai mult decât părinții voștrii, nu fiți naivi! Nu uitați că ultima fază din procesul de testare al unei mașini de curse nu sunt caii putere ci eficacitatea frânării la timp.

 

Pastor, Liviu Trifa.